Home -> Mobiele applicaties -> VGZ Mindfulness Coach app

VGZ Mindfulness Coach app

Bron: https://www.vgz.nl

Bron: https://youtu.be/yRQrhPbO_t0

De VGZ Mindfulness Coach app helpt mensen om te ontspannen. De VGZ Mindfulness Coach app geeft duidelijke instructies om zelfstandig te oefenen.

Doelen

  • Ontspannen 
  • Oefenen

Doelgroep

De VGZ Mindfulness Coach app is bedoeld voor iedereen die meer wil ontspannen. 

Inhoud

De  Mindfulness coach app bevat 5 mindfulness programma’s van 2 weken met dagelijkse oefeningen, voor beginners en gevorderden. 

De app bevat verschillende thema’s zoals mindfulness, yoga, ademhaling en ontspanning, of kies voor een losse oefening uit de meer dan 70 Nederlandstalige oefeningen. 

  • Kies een oefening die aansluit op jouw behoeftes met de handige filteropties: thema, stem (man/vrouw), moment (ochtend/middag/avond) en houding (zittend/liggend/staand).
  • Maak je eigen favorietenlijst door jouw favoriete oefeningen op te slaan.
  • Zet het eindsignaal aan het einde van elke oefening zelf aan of uit in de app instellingen.
  • Mogelijkheid om zelf meldingen aan te zetten zodat je het oefenen niet vergeet.
  • Extra oefeningen speciaal voor kinderen.

Kosten

De app is gratis te downloaden voor iedereen. De app wordt gratis aangeboden door VGZ, ook wanneer men niet verzekerd bent bij VGZ.  

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee

Vereisten besturingssystemen

Taal

Nederlands

Onderzoeksresultaten

Effecten van mindfulness apps (algemeen) 

Uit een systematische review van naar het gebruik van eHealth toepassingen voor het geven van mindfulness interventies blijkt dat mindfulness en ontspanningsgericht eHealth interventies positieve effecten hebben op de algemene gezondheid, mate van depressie en mate van angst van gebruikers (1). Echter bleek uit de studie dat er maar weinig onderzoek beschikbaar is naar het gebruik van mobiele applicaties voor het leveren van de mindfulness interventie, ondanks dat er wel veel apps beschikbaar zijn (1) 

Uit een randomized controlled trial blijkt dat studenten die 10 dagen lang mindfulness oefeningen doen met een vrij beschikbare mindfulness app (Headspace en Smiling Mind) over het algemeen lagere depressiviteitsscores hebben en meer veerkracht hebben (2) 

 

  1. Mikolasek M, Berg J, Witt CM, Barth J. Effectiveness of Mindfulness- and Relaxation-Based eHealth Interventions for Patients with Medical Conditions: a Systematic Review and Synthesis. Int J Behav Med. 2018;25(1):1–16. 
  2. Flett JAM, Hayne H, Riordan BC, Thompson LM, Conner TS. Mobile Mindfulness Meditation: a Randomised Controlled Trial of the Effect of Two Popular Apps on Mental Health.Mindfulness (N Y). 2019;10(5):863–76.  

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Pro Metronome

mobiele_applicatie
Met behulp van deze app kan je een aantal beats per minuut instellen. Dit kan handig zijn in de revalidatie van de neurologische patient. Bijvoorbeeld bij mensen met de ziekte van Parkinson .

Untire app

mobiele_applicatie
De Untire app is bedoeld voor het verminderen van vermoeidheid bij mensen met kanker en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Beroerte oefen app

mobiele_applicatie
De Oefen app beroerte wil mensen stimuleren om na een beroerte of CVA te oefenen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door