Home -> Mobiele applicaties -> Tinnitus Therapy Lite

Tinnitus Therapy Lite

bron: https://www.soundoasis.com/apps/tinnitus-therapy-pro-app/

Deze applictie is bedoeld voor mensen met tinnitus om te leren omgaan met tinnitus.

Doelen

  • Ontspannen
  • Leren omgaan met tinnitus

Doelgroep

Deze app is bedoeld voor mensen met tinnitus.

Inhoud

De geluiden in deze app kunnen een effectief hulpmiddel zijn om tinnitus te beheersen met behulp van geluidstherapie en geluidsmaskering om tinnitussymptomen minder opvallend te maken. Dit maskerende effect kan vooral ’s nachts effectief zijn wanneer de omgeving stiller is. Door te luisteren naar aangename geluiden, met name geluiden die dicht bij het frequentieniveau van uw tinnitussymptomen liggen, zullen uw hersenen voornamelijk het aangename geluid horen in plaats van het vervelende tinnitusgeluid. 

Kosten

Lite versie: Gratis 

Pro versie: €5,99 eenmalig bij de aanschaf 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een EPD.

Vereisten besturingssystemen

Taal

De app is beschikbaar in het Engels.

Onderzoeksresultaten

Mehdi et al. (2020) beschreef een aantal apps die beschikbaar zijn voor mensen met tinnitus. Van de 34 geïdentificeerde apps waren slechts zeven apps evidence-based; Tinnitus Therapy (Lite), ReSound Relief, SimplyNoise, Audio Notch, Wysa, Woebot, and MindShift (1).  

  1. Mehdi, M., Stach, M., Riha, C., Neff, P., Dode, A., Pryss, R., Schlee, W., Reichert, M., & Hauck, F. J. (2020). Smartphone and Mobile Health Apps for Tinnitus: Systematic Identification, Analysis, and Assessment. JMIR mHealth and uHealth, 8(8), e21767. https://doi.org/10.2196/21767 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Ommetje

mobiele_applicatie
De ommetje app is een app die helpt om elke dag een wandeling te maken gericht op onderhouden en verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid.

My jump lab

mobiele_applicatie
My jump lab is een applicatie voor sporters waarmee meer dan 30 verschillende test afgenomen kunnen worden.

Wowijs

mobiele_applicatie
De WoWijs app is de gedigitaliseerde versie van het succesvolle WoWijs programma. Met deze elearning app worden kinderen tussen 6-14 jaar op een speelse manier begeleid via mobiel en tablet naar een gezonde leefstijl.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door