Home -> Sensoren -> Sensamove- Sensabalance Therapy Cushion
Sensamove- Sensabalance Therapy Cushion

Bron: https://www.sensamove.com/nl/

Bron: https://youtu.be/4djcb6FJuEg

Het meten van zitbalans, rompstabiliteit, proprioceptie en coördinatie Het oefenen van zitbalans, rompstabiliteit, proprioceptie en coördinatie met behulp van games

Doelen

  • Meten 
  • Oefenen

Doelgroep

Het Sensabalance Mini/Maxi Board is bedoeld voor gebruik bij het oefenen van de stabiliteit van mensen met een verminderde enkel-, knie- of core-stabiliteit.  

Inhoud

  • Het Sensabalance Therapy Cusion is een zitkussen met ingebouwde sensoren die via USB of draadloos aan te sluiten is op een computer. 
  • Met de meegeleverde software kunnen met de Sensabalance Therapy Cusion de zitbalans, rompstabiliteit, proprioceptie en coördinatie gemeten worden. 
  • Daarnaast kan men met de meegeleverde software op een speelse manier oefeningen doen met de Sensabalance Therapy Cusion voor de zitbalans, rompstabiliteit, proprioceptie en coördinatie. 

 

Kosten

De Sensamove Sensabalance Therapy Cushion is beschikbaar vanaf €399,30.  

Meer informatie kunt u vinden op https://www.sensamove.com/nl/product/sensbalance-therapy-cushion-usb-kopie/  

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Vereisten besturingssystemen

Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10. 

Taal

Onbekend

Onderzoeksresultaten

Validiteit en betrouwbaarheid 

Uit cross-sectioneel onderzoek blijkt dat het Sensabalance Therapy Cushion een betrouwbaar meetinstrument is voor het meten van de mate van kanteling en de mate van kanteling bij het uitvoeren van een bepaalde taak. Echter bleek ook dat het Sensabalance Therapy Cushion een slechte test-hertest betrouwbaarheid heeft voor het meten van de proprioceptie en een matige betrouwbaarheid voor het meten van de reactie snelheid. Het Sensabalance Therapy Cushion lijkt een valide meetinstrument om bekkenbewegingen in kaart te brengen. (1)  

 

  1. Jung S-H, Kim S-K, Lee J-H, Choi S-I, Park D-S. Reliability and validity of pelvic mobility measurement using a cushion sensor in healthy adults.Phys Ther Rehabil Sci. 2020;9(2):74–81.  

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Pro Metronome

mobiele_applicatie
Met behulp van deze app kan je een aantal beats per minuut instellen. Dit kan handig zijn in de revalidatie van de neurologische patient. Bijvoorbeeld bij mensen met de ziekte van Parkinson .

Untire app

mobiele_applicatie
De Untire app is bedoeld voor het verminderen van vermoeidheid bij mensen met kanker en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Beroerte oefen app

mobiele_applicatie
De Oefen app beroerte wil mensen stimuleren om na een beroerte of CVA te oefenen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door