Home -> VR/AR -> Reducept

Reducept

bron: https://www.reducept.com/nl

Bron: https://youtu.be/xMHhrgsf5KI

Reducept heeft als doel om mensen met chronische pijn op een speelse manier om te leren gaan met hun klachten. Reducept ondersteunt de behandeling van mensen met chronische pijn bij het geven van cognitieve gedragstherapeutische oefeningen met als doel om te leren visualiseren, positief te denken, ontspannen en de aandacht te verleggen. Reducept ondersteunt de behandeling van mensen met chronische pijn bij het geven van pijneducatie en pijnmanagement. Reducept ondersteunt de behandeling van mensen met chronische pijn bij het geven van cognitieve gedragstherapeutische oefeningen met als doel om te leren visualiseren, positief te denken, ontspannen en de aandacht te verleggen Reducept ondersteunt de behandeling van mensen met chronische pijn bij het geven van pijneducatie en pijnmanagement

Doelen

  • Informeren 
  • Oefenen 
  • Gezonde leefstijl stimuleren 

 

Doelgroep

Reducept is bedoeld voor gebruik bij mensen met chronische pijn. Gebruik van Reducept wordt afgeraden bij mensen met dementie en ernstige verwardheid.  

Inhoud

  • Reducept is een virtuele omgeving die zowel gebruikt kan worden met een virtual reality bril als met een smartphone in combinatie met een hoofdsteun 
  • Reducept bestaat uit de virtuele omgeving waarbij mensen een virtuele reis maken door het zenuwstelsel, afgewisseld met informatieve spellen en oefeningen voor mensen met chronische pijn  
  • Reducept dient door de behandelaar te worden toegepast bij mensen met chronische pijn in combinatie met een 4 weken durend behandelprogramma, waarbij spellen en oefeningen afgewisseld worden met gesprekken en feedback met de behandelaar  
  • Met behulp van het Reducept-dashboard kan de behandelaar de behandeling met Reducept starten, een licentie voor thuis gebruik aanmaken en de voortgang monitoren 

Kosten

De kosten voor het gebruik van Reducept bedragen €1375,- per jaar, waarbij 60 actieve gebruikers per maand toegang hebben, of €129,- per maand, waarbij 5 actieve gebruikers per maand toegang hebben. Meer informatie over de kosten voor het gebruik van Reducept is te vinden op https://reducept.com/nl/order 

 

Daarnaast zijn voor het gebruik van Reducept een virtual reality bril of een smartphone in combinatie met een hoofdsteun nodig. Meer informatie hierover en over de kosten kunt u vinden op https://reducept.com/nl/blog/alle-manieren-om-reducept-te-spelen. 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee 

Vereisten besturingssystemen

Zowel beschikbaar voor iOS als Android systemen. 

 

Apple App Store link: https://apps.apple.com/nl/app/reducept/id1476044772#?platform=ipad  

 

Google Play Store link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.grendelgames.relievr&hl=nl  

 

Taal

Reducept is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. 

Onderzoeksresultaten

De Reducept methode is ontwikkeld in samenwerking met patiënten en universitaire/topklinische ziekenhuizen. Samen met diverse zorgcentra in Nederland hebben tussen januari 2018 en oktober 2020 testen plaatsgevonden. De Randomized Controlled Trial is onafhankelijk uitgevoerd door het Universitair Ziekenhuis Radboud Medisch Centrum.  

De Reducept methode is gebaseerd op bewezen effectieve methodes voor chronische pijnklachten. De Reducept methode bouwt voort op de pijntheorie “Explain Pain” van Moseley & Butler, 2003. Daarnaast zijn andere bewezen studies  (1,2 en 3) en theorieën gebruikt om de Reducept methode te maken.  

  1. Ahmadpour, N., Randall, H., Choksi, H., Gao, A., Vaughan, C., & Poronnik, P. (2019). Virtual Reality interventions for acute and chronic pain management. The international journal of biochemistry & cell biology, 114, 105568. 
  2. Gatchel, R. J., McGeary, D. D., McGeary, C. A., & Lippe, B. (2014). Interdisciplinary chronic pain management: past, present, and future. American Psychologist, 69(2), 119. 
  3. Louw, A., Diener, I., Butler, D. S., & Puentedura, E. J. (2011). The effect of neuroscience education on pain, disability, anxiety, and stress in chronic musculoskeletal pain. Archives of physical medicine and rehabilitation, 92(12), 2041-2056. 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Pro Metronome

mobiele_applicatie
Met behulp van deze app kan je een aantal beats per minuut instellen. Dit kan handig zijn in de revalidatie van de neurologische patient. Bijvoorbeeld bij mensen met de ziekte van Parkinson .

Untire app

mobiele_applicatie
De Untire app is bedoeld voor het verminderen van vermoeidheid bij mensen met kanker en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Beroerte oefen app

mobiele_applicatie
De Oefen app beroerte wil mensen stimuleren om na een beroerte of CVA te oefenen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door