Home -> Mobiele applicaties -> OTO

OTO

bron: https://www.joinoto.com/

bron:  https://youtu.be/8nxONPe7hEI

Deze applictie is bedoeld voor mensen met tinnitus om te leren omgaan met hun klachten.

Doelen

  • Informeren 
  • Oefenen 
  • Ontspannen

Doelgroep

Deze app is bedoeld voor mensen met tinnitus.

Inhoud

Het programma van OTOleert je door middel van cognitieve gedragstherapie te wennen aan de tinnitus. Deze tools trainen je hersenen om anders op het geluid te reageren. Geleidelijk aan zorgen de veranderingen in je neurale netwerk ervoor dat je de tinnitus steeds minder hoort. Gewenning is het punt waarop je er helemaal niets meer van merkt.

Kosten

Per maand: €10,49 

Jaar abonnement: €101,99 

7 dagen gratis proefperiode 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een EPD.

Vereisten besturingssystemen

Taal

De app is beschikbaar in het Engels.

Onderzoeksresultaten

In de app wordt gebruikt gemaakt van cognitieve gedragstherapie. Er is evidentie voor het gebruik van cognitieve gedragstherapie Er is geen evidentie voor het gebruik daarvan in deze specifieke app (1).

  1. National Institute for Health and Care Excellence. (2020). Tinnitus: assessment and management. Geraadpleegd op 24-02-2022, van  https://www.nice.org.uk/guidance/ng155/evidence/l-psychological-therapies-pdf-255229407253 

 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Pro Metronome

mobiele_applicatie
Met behulp van deze app kan je een aantal beats per minuut instellen. Dit kan handig zijn in de revalidatie van de neurologische patient. Bijvoorbeeld bij mensen met de ziekte van Parkinson .

Untire app

mobiele_applicatie
De Untire app is bedoeld voor het verminderen van vermoeidheid bij mensen met kanker en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Beroerte oefen app

mobiele_applicatie
De Oefen app beroerte wil mensen stimuleren om na een beroerte of CVA te oefenen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door