Home -> Beeldbellen -> Jitsi

Jitsi
Beeldbellen tussen meerdere personen.

Doelen

Communiceren  

Doelgroep

Beeldbellen tussen meerdere mensen.

Inhoud

Beeldbellen middels browser zonder dat de patiënt een programma hoeft te installeren.

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Vereisten besturingssystemen

Pc of Mac, Android of iOS 

Vereist iOS 11.0 of nieuwer. 

Appstore:  

https://apps.apple.com/nl/app/jitsi-meet/id1165103905  

 

Play store: 

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.jitsi.meet&gl=NL

Taal

Engels

Onderzoeksresultaten

Het gebruik van videobellen is een te overwegen optie bij musculoskeletale fysiotherapie. Een aantal testen kunnen betrouwbaar en valide uitgevoerd worden. Er wordt ook een positieve bijdrage gemeld op de fysiotherapeutische behandeling. Naar patiënt ervaringen moet nog meer onderzoek gedaan worden, evenals de modellen voor blended fysiotherapie. Er lijkt sprake te zijn van een kostenbesparend effect, maar kosten effectiviteit studies zijn nog niet uitgevoerd. Er wordt aanbevolen om nog grotere RCT’s te doen om de effecten van videobellen inzichtelijk te maken (1). 

 

Telehealth geeft substantiële voordelen voor de secundaire preventie van hart- en vaatziekte vergeleken met de standaardbehandeling. Hierbij moet opgemerkt worden dat in deze systematic review meerdere soorten telebehandeling werden genoemd(2). 

 

  1. Grona, S. L., Bath, B., Busch, A., Rotter, T., Trask, C., & Harrison, E. (2017). Use of videoconferencing for physical therapy in people with musculoskeletal conditions: A systematic review. Journal of Telemedicine and Telecare24(5), 341–355. https://doi.org/10.1177/1357633×17700781 
  2. Jin, K., Khonsari, S., Gallagher, R., Gallagher, P., Clark, A. M., Freedman, B., Briffa, T., Bauman, A., Redfern, J., & Neubeck, L. (2019). Telehealth interventions for the secondary prevention of coronary heart disease: A systematic review and meta-analysis. European Journal of Cardiovascular Nursing18(4), 260–271. https://doi.org/10.1177/1474515119826510 

 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Pro Metronome

mobiele_applicatie
Met behulp van deze app kan je een aantal beats per minuut instellen. Dit kan handig zijn in de revalidatie van de neurologische patient. Bijvoorbeeld bij mensen met de ziekte van Parkinson .

Untire app

mobiele_applicatie
De Untire app is bedoeld voor het verminderen van vermoeidheid bij mensen met kanker en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Beroerte oefen app

mobiele_applicatie
De Oefen app beroerte wil mensen stimuleren om na een beroerte of CVA te oefenen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door