Home -> Mobiele applicaties -> Headspace

Headspace is een app waarin je kan mediteren onder begeleiding.

Doelen

  • Oefenen
  • Ontspannen
  • Gezonde leefstijl

Doelgroep

Deze app is bedoeld voor mensen die willen ontspannen, mediteren en beter slapen

Inhoud

Het programma is toegankelijk via de website van Headspace of via de mobiele app.  Door middel van wetenschappelijk onderbouwde meditatie- en mindfulness tools helpt Headspace om gewoontes te creëren om je mentale gezondheid te ondersteunen en een gezonder/gelukkiger persoon te worden 

Kosten

De app is gratis te downloaden. Om vervolgens gebruik te maken van de app moet je abonnementskosten betalen: 

Jaar abonnement: (14 dagen gratis) en dan €4,83/maand (totaal in het jaar: € 57,99)  

Maand abonnement: (7 dagen gratis) en dan €12,99/maand 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een EPD.

Vereisten besturingssystemen

mobiele_applicatie

Taal

De app is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Portugees en Spaans 

Onderzoeksresultaten

Uit de RCT van Bjorkstrand komt naar voren dat korte online op mindfulness gebaseerde interventies effectief kunnen zijn in het verminderen van gedachtendwalen (1) .

Uit een randomized controlled trial  van Flett et al 2019, blijkt dat studenten die 10 dagen lang mindfulness oefeningen doen met een mindfulness app (Headspace en Smiling Mind) over het algemeen lagere depressiviteitsscores hebben en meer veerkracht hebben (2) .

1.: Björkstrand, J., Schiller, D., Li, J., et al. (2019) The effect of mindfulness-training on extinction retention. Scientific Reports, 9, 19896. doi:10.1038/s41598-019-56167-7 

2. Flett JAM, Hayne H, Riordan BC, Thompson LM, Conner TS. Mobile Mindfulness Meditation: a Randomised Controlled Trial of the Effect of Two Popular Apps on Mental Health.Mindfulness (N Y). 2019;10(5):863–76.  

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Ommetje

mobiele_applicatie
De ommetje app is een app die helpt om elke dag een wandeling te maken gericht op onderhouden en verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid.

My jump lab

mobiele_applicatie
My jump lab is een applicatie voor sporters waarmee meer dan 30 verschillende test afgenomen kunnen worden.

Wowijs

mobiele_applicatie
De WoWijs app is de gedigitaliseerde versie van het succesvolle WoWijs programma. Met deze elearning app worden kinderen tussen 6-14 jaar op een speelse manier begeleid via mobiel en tablet naar een gezonde leefstijl.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door