Home -> Robotica -> EksoBionics – EksoNR

EksoBionics- EksoNR

Bron: https://eksobionics.com/

Bron: https://youtu.be/YcJLtvki7hk

De EksoNR van EksoBionics heeft als doel om te helpen bij het oefenen met lopen bij mensen met loopproblemen in verband met neurologisch letsel. De EksoNR heeft als doel om gegevens te meten van de oefensessies, waaronder de tijd dat men loopt, de loopafstand en de loopsnelheid. N.B. De EksoNR heeft niet als doel om mensen te ondersteunen bij het lopen buiten de therapeutische setting, maar heeft specifiek als doel om te ondersteunen bij het revalideren.

Doelen

  • Meten
  • Oefenen

Doelgroep

De EksoNR is bedoeld voor gebruik bij mensen die revalideren in verband met loopproblemen als gevolg van neurologisch letsel, waaronder mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een beroerte of een dwarslaesie. 

Inhoud

  • De EksoNR bestaat uit een exo-skelet voor de onderste extremiteiten en de romp, met een besturingspaneel voor de therapeut en een online dashboard waar de gegevens van de revalidatiesessies worden opgeslagen.  
  • De EksoNR kan de patiënt totaal of gedeeltelijk ondersteunen bij het lopen, afhankelijk van de trainingsdoelstelling. Daarbij kan men ook onderscheid maken tussen de hoeveelheid ondersteuning per (aangedane) zijde. 
  • De EksoNR monitort continu het looppatroon van de patiënt en stuurt dit zo nodig bij, om het aanleren van ongewenste looppatronen zoveel mogelijk te vermijden.  
  • De EksoNR een ingebouwde oefenmodule PreGait om patiënten te leren balanceren, hun gewicht te verplaatsen, door de knieën te buigen, en op de plaatst te stappen alvorens zij klaar zijn om te beginnen met lopen.  

Kosten

Onbekend. 

 

Op aanvraag wordt een prijsindicatie of een vrijblijvende offerte gegeven.  

 

Meer informatie kunt u vinden op https://eksobionics.com/distributors/ 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Vereisten besturingssystemen

N.v.t.

Taal

Onbekend

Onderzoeksresultaten

De effecten van robot-geassisteerde looptraining met een exo-skelet bij mensen met een beroerte 

Uit een systematische review blijkt dat het waarschijnlijker is dat mensen die robot-geassisteerde looptraining krijgen in combinatie met reguliere fysiotherapie na een beroerte onafhankelijk kunnen lopen (Functional Ambulation Categories 4 of 5), dan mensen die looptraining krijgen zonder dergelijke apparaten. (1) 

 Uit een recente randomized controled trial blijkt het oefenen van de loopvaardigheid bij mensen met artrose met behulp robot-geassisteerde looptraining met een exo-skelet (EksoGT; voorloper van EksoNR) niet beter is dan looptraining volgens reguliere fysiotherapie voor de verbetering van de balans en de mate van zelfstandig functioneren in het dagelijks leven. (2)  

 De haalbaarheid van looptraining met een exo-skelet bij mensen met een dwarslaesie 

Uit een pilot studie blijkt dat het haalbaar en veilig is om looptraining met een exo-skelet (Ekso GT) te geven aan mensen met een dwarslaesie, waaronder mensen met een para- en tetraplegie. Daarnaast zijn er indicaties dat trainen met het exo-skelet de balans van mensen met een incomplete dwarslaesie verbetert. (3) 

  1. Mehrholz J, Thomas S, KuglerJ, Pohl M, Elsner B, Mehrholz J, et al. Electromechanical-assisted training for walking a er stroke (Review). 2020;  
  2. Rojek A, Mika A, Oleksy Ł, Stolarczyk A, Kielnar R. Effects of Exoskeleton Gait Training on Balance, Load Distribution, andFunctional Status in Stroke: A Randomized Controlled Trial. Front Neurol. 2020;10(January):1–12.  
  3. Bach Baunsgaard C, Vig Nissen U, Katrin Brust A, Frotzler A, Ribeill C, Kalke YB, et al. Gait training after spinal cord injury: Safety, feasibility and gait function following 8 weeks of training with the exoskeletons from Ekso Bionics article. Spinal Cord [Internet]. 2018;56(2):106–16. Available from: http://dx.doi.org/10.1038/s41393-017-0013-7.

 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door