Home -> VR/AR -> Corpus VR Pro

Corpus VR Pro

Bron: https://youtu.be/lfIRjBK6A9Q

De Corpus VR maakt het mogelijk om te oefenen in een virtuele omgeving. Het doel is om de motivatie en de therapietrouw van de patiënten te verbeteren.

Doelen

Oefenen

Meten

Doelgroep

De Corpus VR Pro is bedoeld voor gebruik bij alle patiëntencategorieën.  

Inhoud

  • Corpus VR Pro is een virtual reality (VR) oefenplatform en biedt de mogelijkheid om in een virtuele omgeving oefeningen aan te beiden aan cliënten. 
  • Corpus VR Pro maakt gebruik van een VR-bril en is te gebruiken met de Samsung Gear VR, Occulus GO en met mobiele telefoons met iOS of Android besturing. Daarnaast heeft men een tablet nodig voor de bediening van de  
  • Corups VR Pro biedt een breed scala aan oefeningen en spellen in VR die met name gericht zijn op fysieke revalidatie, pijnafleiding en het behandelen van spanningen.
  •  De therapeut houdt de controle  over de moeilijkheid en patiënt specifieke instellingen die met de additionele biofeedback sensor inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Ook de spiergroepen die specifiek getraind moeten worden kunnen worden aangegeven.
  • De therapeut kan de oefeningen en de intensiteit ervan dus in real-time monitoren. De Mindfield Biosystems® skin response sensor is de biofeedback sensor die eenvoudig via de vinger de huidgeleiding kan meten en weergeven in het Corpus VR dashboard. 
  • Andere additionele sensoren voor Corpus VR worden op dit moment onderzocht. 

 

Kosten

  1. Basic (1 set bril met tablet voor 2 therapeuten) 
  1. Teams (3 sets bril met tablet voor 6 therapeuten) 

Basic: € 696,00 

Teams: € 1.428,00 

 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee. Meetresultaten en klinimetrie als PDF formaat te downloaden voor toevoeging aan EPD. 

Vereisten besturingssystemen

N.v.t.

 

Taal

Corpus VR Pro is beschikbaar in het Nederlands.  

Onderzoeksresultaten

Geen onderzoek gevonden. 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Ommetje

mobiele_applicatie
De ommetje app is een app die helpt om elke dag een wandeling te maken gericht op onderhouden en verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid.

My jump lab

mobiele_applicatie
My jump lab is een applicatie voor sporters waarmee meer dan 30 verschillende test afgenomen kunnen worden.

Wowijs

mobiele_applicatie
De WoWijs app is de gedigitaliseerde versie van het succesvolle WoWijs programma. Met deze elearning app worden kinderen tussen 6-14 jaar op een speelse manier begeleid via mobiel en tablet naar een gezonde leefstijl.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door